Kunpa voisin siirtää tämän
ihanan herkullisen
banaani-maustekakun
tuoksun teille.
Kodissa tuoksuu hurmaavan jouluiselta,
sillä kakkuun tulee mausteiksi kanelia, inkivääriä ja neilikkaa.
En meinaa
malttaa odottaa,
että keitän kupin kahvia perkalaattorilla
ja syön pienen palan
kakkua, siis vain pienen.
Tänään juhlimme isoisäni 91vuotispäivää
ja huomenna
itsenäisyyspäivää.
Joten näin joulukuun alussa on paljon aihetta
juhlaan ja
kiitollisuuteen.
Banaani-maustekakku
(2 kakkuvuokallista)
225 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 ½ tl inkivääriä
1 ½ tl neilikkaa
3 tl kanelia
4-6 banaania
Ohje:
Voi ja sokeri vaahdotetaan,
seokseen lisätään
munat yksitellen
ja vatkaamista jatketaan hetken aikaa.
Kuiva-aineet lisätään käsin varovasti
sekoittaen
ja
viimeksi haarukalla soseutettu banaani.
Voitele ja korppujauhoita kakkuvuuat.
Paistetaan 170 asteessa noin 50 minuuttia.
Kiertoilmauunissa riittää hiukan pienempi
lämpötila.
Testaa kakun kypsyys vaikka hammastikulla.
Tikkuun ei saa jäädä kiinni löysää taikinaa.
Nosta kakut uunista ja kumoa hetken päästä
lautaselle,
jotta kakkuvuuat irtoavat helpommin.
Jäähdytä hetken ja nauti.
If you like to have this cake receipt in English,
please just ask ; )
Happy Birthday Dear Grandfather 91 y,
Tomorrow is our Independent Day.
Very much to celebrate...
Sanni
Aleksandra
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti