Oreokeksi- valkosulkaa-mango-juustokakku
POHJA
300 g täytekeksejä (Oreo)
80 g voita (sulatettuna)
VÄLITÄYTE
120 g valkosuklaata
400 g Mascarpone tuorejuusto
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl munaa
1 rkl vehnäjauhoja
KUORRUTE
2 dl mango sosetta (pilttiä)
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Hienonna orekeksit täytteineen
monitoimikoneessa.
Sulata voi. Sekoita voisula ja keksit keskenään.
Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka
halkaisija 28 cm leivinpaperilla.
Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Laita keksiseos vuokineen ½ tunniksi
jääkaappiin jähmettymään.
Paista pohjaa 6–8 minuuttia 200
asteessa
ja nosta pois uunista.
Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen.
Rouhi valkosuklaa mahdollisimman
pieneksi.
Vatkaa tuorejuusto ja sokerit
tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan.
Sekoita keskenään valkosuklaarouhe ja
vehnäjauhot
ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kaada täyte esipaistetun pohjan
päälle.
Paista 30–40 minuuttia,
kunnes reunat ovat täysin hyytyneet
(keskusta saa hytkyä hieman,
kun kakkua liikuttelee varovasti).
Anna juustokakun jäähtyä
huoneenlämpöiseksi.
Nosta juustokakku jääkaappiin
vähintään
2 tunniksi tai yön ajaksi.
(Seuraavana päivänä tai parin tunnin päästä,
tee
mangososeseos kakun päälle.)
Laita 2kpl liivatetta kylmään veteen
5 minuutiksi.
Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi,
sulata liivatteet veteen ja lisää piltti.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada piltti seos kakun päälle
ja nosta kylmään ainakin ½ tunniksi.
Irroita vuoka varovasti kun kakku on
jähmettynyt varmasti kokonaan.
Oli aivan taivaallisen makuista!!
Tuollainen pieni pala jäi jäljelle,
jonka kuvasin synttäreiden jälkeen.
Ja sitten sekin pala meni "parempiin suihin"... ; D
My Dear reader´s,
if you want to have this recipe in english,
please let me know!!!
I have been so busy,
that I haven´t had time to think
these texts in english.
SORRY : )
Sanni Aleksandra
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti