Pääotsikon kuva

Pääotsikon kuva
Mun INSTAGRAM sannialeksandradesign, sieltä näet kuvia, joita lisään lähes päivittäin!! Syksy tuo tullessaan uusia tuulia... kenties myös uuden ammatin... innostuksella odotan ja unelmoin tietenkin ; )

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Lumiukko heittää hyvästit joululle

Teimme yhdessä lasten kanssa lumiukon

Kuten kuuluisan jouluaattona näytettävän Lumiukko-sadun lumiukolle käy, se sulaa sään lämmetessä. Näin tulee varmaan käymään meidänkin tekemälle lumiukolle. Sää täällä Länsi-Suomessa on niin oikullinen, että välillä on paukkupakkaset ja sitten menee jo lauhan puolelle. Ja sitten jäätyy taas ja on ”pääkallokelit”. Meidän talo on rinnetontilla, ja viime vuonna kävi niin, että pieni mäki jäätyi eikä roska-auto päässyt pihaan. Olisi kiva pitää sääpäiväkirjaa, mutta luonteeni tuntien unohtaisin kirjoittaa siihen säännöllisesti.

Isoisoäitini kirjoitti päiväkirjaa ja melkein poikkeuksetta hän kirjoitti joka päivä siihen jotain, kuten säästä ja oman perheen arkisista askareista. Meidän suvulla on oma facebook-ryhmä, johon eräs sukulaiseni on alkanut kopioimaan näitä Martta-mummuni kirjoituksia. On todella mielenkiintoista lukea niitä ja saada kuvaa vuosisadan alun elämästä. Hän kertoi mm. miten kävi maksamassa lehmä-tinkinsä maksun joka kuukausi, ja minulta meni hetken aikaa ihmetellessä, että miten maito voi maksaa noin paljon. Kerkesin jo ajattelemaan, että eikö olisi kannattanut olla oma lehmä, kun hinta oli jotain tuhannen euron luokkaa. Sitten tajusin, että rahan arvo oli ihan eri. Heillä oli viisi lasta, joista isoisäni on vanhin ja elämä oli varsin tapahtumarikasta ja aivan erilaista siellä maaseudulla, jossa isoisäni kasvoi. Toivon, että sukulaiseni jaksaa kirjoittaa näistä tapahtumista edelleen, jotta me sukulaiset saamme nauttia mummuni kirjoituksista.

Tämä kaunis luminen maisema on pian vain muisto talven kauneudesta

I made with my children Snowman yesterday, when we could do it, because today snow has almost meltit. As like on famous fairy tale The Snowman, where snowman melt, although little boy try to keep him alive. It has been always my favorite program on tv at Christmas time. Here where we live at South of Finland, the weather is very capricious. Sometimes is very freezing and sometimes weather is temperate. And suddenly you should skate on your feet. Our house is on little hillside and if weather change a lot, you never know what to expect. It would be nice to keep weather diary, but I know, that I don´t have enough intent to do it.

My great-grandmother had keep diary, and had written to it almost every day. We relatives have our own facebook- group, and one of my relatives has started to write Martta-grandmother´s thoughts to there. It is very interesting to notice, how different life has been beginning of last century. My great-grandparents had five children and they lived in the countyside. So the life was very different compared to my life. My grandfather was the oldest child. I will hope my relative have time to write those thoughts in future too.

Hyvää Uutta vuotta 2015

kaikille tämän blogin lukijoille ja kiitos, että olette vierailleet sivullani, olette ilostuttaneet minua, sillä nautin todella saadessani jakaa ajatuksiani!

Happy New Year 2015
You all, who have visited on my blog, it has delighted me very much, because I enjoy to share my thoughts with You.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti