Pääotsikon kuva

Pääotsikon kuva
Mun INSTAGRAM sannialeksandradesign, sieltä näet kuvia, joita lisään lähes päivittäin!! Syksy tuo tullessaan uusia tuulia... kenties myös uuden ammatin... innostuksella odotan ja unelmoin tietenkin ; )

lauantai 20. joulukuuta 2014

Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan... Sylvian joululaulu on lempijoululauluni!

 Nyt on joululomani alkanut ja alan pikkuhiljaa valmistella joulua ja jouluaaton ruokia ja paketoida viimehetken joululahja hankintoja. Kuusen sain laitettua jo viime viikonloppuna ja annoin lapsilleni täydet valtuudet koristella kuusen. Se on meidän jokavuotinen traditio, niin kauan kuin heillä riittää siihen intoa. Ja taas kerran laitettiin kuusi täyteen koristeita. Osa on itsetehtyjä, kuten Suomen lippunauha. Sen on poika tehnyt koulussa. Joitain pieniä koristeita ovat lapset myös tehneet vuosien varrella ja myös ne ovat löytäneet paikkansa kuusestamme ja kotoamme. Joulusukat odottavat lahjojaan tontuilta. Nämä pienet paketit tuovat iloa joulun odotukseen ja jouluaaton odotukseen.

Tänä vuonna emme ole varmoja kerkeääkö pukki vierailemaan kodissamme, mutta tontut tuovat siinä tapauksessa lahjat kotiimme. Jotenkin en halua ihan vierasta ihmistä kotiimme jouluna ja lähipiiristämme ei tänä vuonna ole ollut sopivia ulkomuodoltaan. Lisäksi joulupukit ovat kaupallistaneet itsensä aivan liian yläkanttiin, siihen nähden kuinka kauan viipyvät ja kuinka laadukasta heidän työnsä on. Olenkin sitä mieltä, että pitäisi perustaa pukkikurssit ja vain sen käyneet pukit voisivat toimia virallisina pukkeina jouluna, jos ottavat maksua läsnäolostaan. Varsinkin lapsiperheissä olen kuullut paljon pettymyksien soraääniä joulupukkien vierailuista.

Vietin pari vuorokautta eräällä metsätilalla paikallisessa perämetsässä ns. perinteensiirrossa. Saimme uudet esimiehet ja yrityksen hallinto vaihtui, kuten joka vuosi tapahtuu. Osa toimijoista on uusia ja osa vanhoja. Ja jotta uudet toimijat tietävät miten hoitaa hommiaan, annetaan heille perehdytys uuteen työhönsä perinteisin menoin. Ja tätä on mielenkiintoista seurata, sillä he eivät tiedä mikä heitä odottaa ja jännitys suorastaan paistaa katseesta. Ihan kuin lapsilla joulupukkia odottaessaan, ja elämyksissä on riemun kiljaisuja ja muita tunteen ilmaisuja.


My semester vacation has beginning and now I have time to do thinks, which I haven´t had time to do before making Christmas preparations ready. Some of Christmas foods as like mustard, rutabaga casserole, gravlax have to be selfmade. Some of those I buy from store. We don´t eat ham on Christmas, we like more turkey. I buy little turkey roll, which I roast at oven a couple days before Christmas and the actual turkey I put to the oven on Christmas eve´s morning. So it is ready, when we eat our Christmas meal. Our Christmas tree has decorated last weekend, one of our traditions is, that children puts decors to it and I give them freely to do it, whatever they wants it to be. It comes time, when they are so adult, that they want me to decorate it. And every year they put it full of decors. The finnish band of flags has my son made at school. Some décor they has made themselves and some has bued from store during the years.


I am not sure if the Santa Claus has time to visit on our home on this Christmas. I don´t like, that a stranger, which I have found from newspaper advertisement, comes to our home. They are expensive and you never know what kind of person he is. I have heard many times opinions of children families, that they have been disappointed to “Santa Claus”. My opinion is, that they should have to get education of job, if they take money of their services. We have had Santa, who is relative of us, but unfortunately he is hindered in this year. I have told children, that if Santa isn´t coming, elves bring gifts. Children have so many surprises at Christmas time, so I think, that it doesn´t matter so much. Christmas socks waits to gift, which children gets during Christmas time before Christmas Eve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti