Pääotsikon kuva

Pääotsikon kuva
Mun INSTAGRAM sannialeksandradesign, sieltä näet kuvia, joita lisään lähes päivittäin!! Syksy tuo tullessaan uusia tuulia... kenties myös uuden ammatin... innostuksella odotan ja unelmoin tietenkin ; )

maanantai 22. joulukuuta 2014

Sinappeja joulupöytään kauppahallista ja itse tehtynä

               Vasemmanpuoleinen on ystäväni tekemää ja oikeanpuoleinen on oma tekemää sinappia.

Sinappi kruunaa jouluisen pöydän kinkun tai kalkkunan mausteena. Yksi suosikkini kautta aikojen on ollut Dijon sinappi. Se oli aikoinaan ainoa tarpeeksi tulinen sinappi. Nykyään sinappeja on jos jonkinlaisia. Kävimme tänään Porin kauppahallissa maistelemassa sinappeja. Ja makutesti todella vaikutti sinapin valintaan. Tällä sinapin valmistajalla on monia eri makuja, mm. chili-hunaja-, konjakki-, jouluinen-, wisky- ja pontikkasinappi. Me valitsimme pontikkasinappia. Saimme myös ystäväni itse tekemää tulista sinappia. Lisäksi tein itse chili-hunajasinappia, joten on monen makuun sopivia sinappeja joulupöydässämme, joilla saamme makuelämyksiä kalkkunan päälle laitettuna.

Klubin kuuluisa sinappi
2 d sinappijauhetta (aura tai colman`s)
2 dl kuohukermaa                     
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus hienoa merisuolaa

Ohje: Sekoita sokeri sinappijauheeseen. Lisää joukkoon kiehautettu kerma ja munat, keitä hiljalleen viitisen minuuttia sekoitellen, ettei pala pohjaan. Lisää suola ja balsamietikka. Mausteena voi halutessa käyttää myös konjakkia tai muuta viinaa.

I visited at local commercial hall. We went there to buy mustard to Christmas table. There were many different flavours and we tasted those, so we can get mustard, which is best choice to us this year. I have made mustard myself too. I used one mustard powder and add honey and chili to it. Then I get as gift hot mustard from my friend. Now we have many choices to put to turkey, when we eat our Christmas meal.

Famous Finnish Voikkaa club´s mustard 
2 d mustard powder (aura tai colman`s)
2 dl full cream
2 dl sugar
2 egg
2 rkl balsamic vinegar (or ordinary vinegar)
a little bit fine seasalt

Mix sugar to mustard powder.  Add it to boiled cream and eggs amongst and simmer it about five minutes with blending it several times, so it doesn´t burn to bottom.  Add seasalt and balsamic vinegar. You can put konjak or other alcohol to it and honey and chili is good flavours too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti