Sinappi kruunaa
jouluisen pöydän kinkun tai kalkkunan mausteena. Yksi suosikkini kautta aikojen
on ollut Dijon sinappi. Se oli aikoinaan ainoa tarpeeksi tulinen sinappi. Nykyään
sinappeja on jos jonkinlaisia. Kävimme tänään Porin kauppahallissa
maistelemassa sinappeja. Ja makutesti todella vaikutti sinapin valintaan. Tällä
sinapin valmistajalla on monia eri makuja, mm. chili-hunaja-, konjakki-, jouluinen-,
wisky- ja pontikkasinappi. Me valitsimme pontikkasinappia. Saimme myös ystäväni
itse tekemää tulista sinappia. Lisäksi tein itse chili-hunajasinappia, joten on
monen makuun sopivia sinappeja joulupöydässämme, joilla saamme makuelämyksiä
kalkkunan päälle laitettuna.
Klubin kuuluisa sinappi
2 d sinappijauhetta
(aura tai colman`s)
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl
balsamiviinietikkaa
ripaus hienoa
merisuolaa
Ohje: Sekoita sokeri sinappijauheeseen. Lisää joukkoon kiehautettu kerma ja munat, keitä hiljalleen viitisen minuuttia sekoitellen, ettei pala pohjaan. Lisää suola ja balsamietikka. Mausteena voi halutessa käyttää myös konjakkia tai muuta viinaa.
I visited at local commercial hall. We went there to buy mustard to Christmas table. There were many different flavours and we tasted those, so we can get mustard, which is best choice to us this year. I have made mustard myself too. I used one mustard powder and add honey and chili to it. Then I get as gift hot mustard from my friend. Now we have many choices to put to turkey, when we eat our Christmas meal.
Famous Finnish Voikkaa club´s
mustard
2 d mustard powder (aura tai colman`s)
2 dl full cream
2 dl sugar
2 egg
2 rkl balsamic vinegar (or ordinary vinegar)
a little bit fine
seasalt
Mix sugar to mustard powder. Add it to boiled cream and eggs amongst and
simmer it about five minutes with blending it several times, so it doesn´t burn
to bottom. Add seasalt and
balsamic vinegar. You can put
konjak or other alcohol to it and honey and chili is good flavours too.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti