Satuin heräämään tänä
aamuna kukon laulun aikaan eli viideltä eikä sanomalehti ollut tullut vielä,
joten ajattelin laittaa viime jouluaatto aamun lapsille yllätyksenä tekemäni
kattauksen. Söimme puuhellassa hauduttamaani riisipuuroa kera kanelin ja
sokerin ja joimme lämmintä kaakaota. Keitän välillä punaisesta maidosta ja
tummasta kaakaojauheesta tehtyä kaakaota. Se maistuu taivaalliselta, ja
erityisesti pienillä metsäretkillämme, kun pysähdymme johonkin juomaan kuumat
kaakaot emalimukeista ja syömme itse tehtyjä sämpylöitä. Kattauksessa olen
käyttänyt vuosia keräämiäni Pentikin vanilja-sarjan astioita. Koristeina
kellarista löytämäni hienosti harmaantuneen laudan, johon olen liimannut
Country home-tarran sekä joskus lahjaksi saamistani paneeliverhoista tehdyt
kaitaliinan ja sohvatyynyn päälliset. Ja Pentikin ihastuttavat porot. Isompaan
poroon olen lisännyt pienen tuikkukipan, jotta kynttilää voi polttaa
turvallisemmin. Pienenä lisänä laitoin pöydälle vielä kirpputoreilta keräämiäni
muovisia jouluisia figuureja. Muovisia sen takia, että pikkuneiti tykkää
leikkiä niillä.
I woke up this morning as early as 5 am, and
newspaper hasn´t arrived yet, so I had good time to look my Christmas photos.
This kind of setting I made last Christmas morning for surprise to my children.
We ate in wooden stove made rice porridge with cinnamon and sugar and drink hot
chocolate. Awhile, I made from whole milk (I´m not sure if it is right term of
milk I use), dark chocolate powder hot chocolate, which we sometimes take with
us to forest trip. We stop to nice place and drink hot chocolate and selfmade bread,
and it taste heavenly. I have use my crockery from Pentik at setting. I have
collected it many years. Decorations are reindeers from Pentik, plank, which I
found from basement and put it label Country home, and sef made runner and
pillow coverings. There are also little Christmas figures made of plastic,
because my little daughter likes to play with them.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti