Pääotsikon kuva

Pääotsikon kuva
Mun INSTAGRAM sannialeksandradesign, sieltä näet kuvia, joita lisään lähes päivittäin!! Syksy tuo tullessaan uusia tuulia... kenties myös uuden ammatin... innostuksella odotan ja unelmoin tietenkin ; )

torstai 11. kesäkuuta 2015

Sannin leipomuksia


Olen leiponut lapsesta lähtien leipomuksia. 
Aluksi äitini teki taikinat esim. piparkakkuihin, mutta sitten rupesin "vähän" soveltamaan ohjeita enemmän oman maun mukaiseksi. 
Ja äitini suureksi hämmästykseksi useimmiten kokeiluni onnistuivat. 
Hän mittaa vieläkin leipoessaan tarkkaan kaikki ainesosat. 
Minä puolestani laitan vähän sitä sun tätä enemmän tai vähemmän. Tosin testaan alkuperäisen reseptin ensin, jos on aivan outo ohje. 
Olen voinut periä tämän soveltamisen taidon karjalaiselta isoäidiltäni. 
Hän oli mahtava laittamaan ruokaa ja leipoi myös jonkin verran. 
Minä en ole aivan yhtä intohimoinen ruuan laittaja. 
Teen silläkin saralla usein omia sovelluksiani. 
Kuten kehitin joitain vuosia sitten kesäkurpitsa-tomaatti-herkkusieni laatikon ohjeen. päälle ripottelen vielä juustoraastetta. 
Olen jakanut ohjetta tutuilleni, 
mutta en ole sitä esitellyt missään julkisesti. 

Kokeilin netistä löytämäni Mumman raparperipiirakan ohjetta. 
Siitä tuli ihan hyvää, mutta siinä oli liian vähän raparperia minun makuuni sekä piirakan luonteen mukaisesti hieman kuiva pohja. 
Joten tein tänään toistamiseen tätä herkkua, mutta kehittelin oman ohjeen. 
Nimesin sen Sannin raparperikakuksi, kun en tähän hätään mitään muutakaan nimeä keksinyt. 
Uskallan julkaista sen, koska mielestäni siitä tuli tosi hyvää ja mehevää.

Meillä on viikonloppuna lasten nimpparit sekä tupaantuliaisjuhlat ja vieraat ovat tottuneet odottamaan jotain uutta. 
Viime vuonna löysin ihanan kesäkurpitsa-pähkinäkakun ohjeen netistä. Joitain tiettyjä kastamisia he odottavat minun tarjoavan, kuten Pentikin suolaisen piirakan piirakkavuuan ohjeen mukaillun version olen tehnyt melkein aina. 
Joskus olen jättänyt sen pois, mutta olen kyllä saanut kuulla, että olivat odottaneet saavansa sitä…

Voitte kokeilla ja sanoa, sitten mielipiteenne, oliko teistä alkuperäinen ohje enemmän makuunne : )


Sannin raparperikakku
(mukailtu Mumman raparperipiirakan ohjeesta)

Ainekset:
2 munaa
2 dl sokeria
100g sulatettua voita
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Päälle:
4 dl pilkottuja raparpereja
50 g pehmeää voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Koristeeksi:
marengin muruja

Valmistusohje:
Kuumenna uuni 200 asteeseen (ellei kiertoilmauuni, silloin voi kakun laittaa kylmään uuniin samalla kun laittaa uunin päälle).
Sekoita pohjan ainekset puukauhalla, ensin munat, sokerin, sulatetun voin ja kerman
ja lisää sitten vehnäjauhot, jonka joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakku vuokaan.
Levitä pilkotut raparperin palaset taikinan päälle ja painele kevyesti taikinaan.
Nypi pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot muruseokseksi ja levitä raparperien päälle tasaisesti.
Paista piirakkaa 30-40 minuuttia uunissa. Paista ensin 15 minuuttia 200 asteessa ja laske sitten lämpötilaa noin 170-175 asteeseen riippuen uunista. Kiertoilmauunissa riittää pienempi lämpötila, jotta kakku ei kuivu liikaa vaan pysyy kuohkeana.
Paista uunin alatasolla. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Koristele kakku marengin murusilla. Kannattaa käyttää itse tehtyä marenkia, sillä kaupan marenki on liian kovaa tähän tarkoitukseen.

Sanni´s rhubarb cake
Ingredients:
2 eggs
2 dl sugar
100 g melted butter
2 dl cream
1 ts baking powder
4 dl wheat flour

On top of:
4 dl hash of rhubarb
50 g smooth butter
1 ½ dl wheat flour
1 dl sugar

Decoration:
small grump of merinque

Recipe:
Heat oven 200 degree, unless you have return air oven,
when you can put the cake cold oven and then turn the oven on.
Mix all materials together, first eggs, sugar, cream and melted butter and then wheat flour, which has baking powder mixed to it with wooden bucket.
Put the mixture to baking cake tin, which you have grease with butter and put breadcrumbs to it.
Spread all hash of rhubarbs to mixture. Pick smooth butter, sugar and wheat flour to grumps
and put to top of rhubarbs.
Bake the cake about 30-40 minutes at oven, first 200 degrees 15 minutes, and then rest of time 170-175 degrees lower baking level. Cool the cake before serving.
Decorate the cake with grumps of merinque. Prefer to use selfmade merinque, because the shop´s merinque might be too hard.


I have baked from little child baking goods. 
First my mother made the doughs to me. 
But when I got little bit experience, start I made those myself, 
because I wanted to do it on my way.  
My mother was very surprised, that my tests were successful. 
She has measured all ingredients all these years. 
And I put a little bit this and that to my baked goods. 
I usually test the recipe first, but if there is something, 
that I don´t like, I change it. 
And believe or not, I manage to do even better one. 
I might have inherited this from my grandmother. 
She was from Karelian and was very passionated from making food. 
And all her recipes were a little bit this and that. 
Unfortunately, she died last summer and I miss her very much. 
But any of our relatives, hasn´t heritage her passion for making food. Luckily, I do my baked goods a little bit same way. 
Some years ago I improved veggie food, where I use zucchinis, tomatoes, white mushrooms and cheese. 
I have deal this recipe to my friends, but never to publish it.
I made once the cake along of ordinary recipe. 
It was fine, but I there weren´t enough rhubarbs 
and it was too wry to my taste, so I made cake instead the pie. 
So I applied the recipe a little bit and made it to my way. 
And my recipe is called Sanni´s rhubarb cake. 
I dare to publish it, because I think it came really good and juicy.

We have on weekend children´s name days and house warming party. 
My quests have used, that there is on party something baked good done with new recipe. 
Last year I found from net zucchini-nut- cake recipe. 
It was very tasteful cake also. 
This year I wanted to do from rhubarb, 
because on my yard there is it so much. 
I have also made salted pie almost every party, and I have heard “why you didn´t do it, I waited to taste it”. 
This is good hoppy, but I wouldn´t want to do it as professional. 
Some people have ask, that why I don´t start business. 
Maybe, if I have money like Paris Hilton, and have minimal risks to do bankruptcy, I would like to have bead- and breakfast place in some old villa with decoration shop ; D









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti