Juhannusruusut kukkii jo ja hain niitä maljakkoon
Olen tehnyt monenlaista piirakkaa
vuosien varrella
lapsuuden lempiherkusta.
Ja netti on pullollaan toinen toistaan
herkullisempia raparperipiirakoiden ja -kakkujen
ohjeita.
Laitan kuitenkin tän reseptin tänne mun blogiin,
koska tällä hetkellä se on suosikkini
ja moni on pyytänyt tän herkun ohjetta multa.
Joten tässä on.
Kuva on mennyt hukkaan...
RAPARPERI-KARDEMUMMAKAKKU
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½-1 litraa
pieniä raparperinpaloja
Pinnalle:
75 g sulatettua
voita
¾ dl sokeria
2 dl rouhittuja
pähkinöitä tai manteleita
Vatkaa sokeri
ja pehmeä rasva vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita kuiva-aineet
keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina voideltuun
ja korppujauhotettuun
irtopohjavuokaan
ja ripottele päälle raparperinpalat.
Paista kakkua ensin
175-asteisen uunin
alaosassa 40 minuuttia.
Sekoita pinnalle tulevat aineet
keskenään
ja lisää seos kakun pinnalle.
Jatka kypsentämistä vielä 15-20
minuuttia,
tai kunnes kakku on kypsä.
By the way,
olen
ehkä pongannut tän reseptin
jonkun blogista, mutta en nyt muista,
joten
en omi tätä itselleni
vaan laitan vaan tänne blogiini,
jotta muutkin saa tehdä ja maistaa
tätä
ihanan raikasta raparperikakkua : )
Nyt kesällä en ole suunnitellut kirjoittavani
tänne blogiini kovin ahkerasti.
Jos saan jonkun sisustusinspiraation tai
muuta josta kannattaa kertoa teille
niin sitten kirjoitan,
muuten jatkan vasta syksyllä...
Pahoittelen katkosta : )
Keskityn nauttimaan kesästä tehden
mitä kulloinkin huvittaa,
ajattelen ja mietin elämän syvintä olemusta,
jotta voin selkeyttää sen mitä haluan tulevalta.
Ja kuten Buddha on sanonut sananlaskussaan :
Ajatuksemme
ovat kaikkein tärkeintä.
Meistä tulee sitä mitä me ajattelemme.
Sanni Aleksandra
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti