Pääotsikon kuva

Pääotsikon kuva
Mun INSTAGRAM sannialeksandradesign, sieltä näet kuvia, joita lisään lähes päivittäin!! Syksy tuo tullessaan uusia tuulia... kenties myös uuden ammatin... innostuksella odotan ja unelmoin tietenkin ; )

perjantai 6. maaliskuuta 2015

"Filosofista" pohdintaa maalaisromanttisesta sisustuksesta

Uuden kotini eteisnäkymä olohuoneesta katsoen.

Koulukunta tarkoittaa jonkin näkemyksen kannattajien joukkoa esim. tietyn tieteen tai taiteen alalla tai tässä tapauksessa sisustussuunnan osalta. 
Historiassa koulukuntia on ollut vielä enemmän kuin nykypäivänä. Erimielisyystilanteissa tieteilijät ovat perustaneet koulukuntia samoin ajattelevien kesken, jotta oma suuntaus saisi vahvistusta. 
Ja esim. taidehistoriassa koulukunta kuvaa joukkoa taiteilijoita, joiden taideteokset viitoittavat tyylillistä, maantieteellistä tai ajallista samankaltaisuutta.
Rupesin pohtimaan koulukunnan määritelmää, koska mietin, että millainen on ”oikeaoppinen” maalaisromanttinen sisustussuunta. 
Yhdessä maalaisromanttisesti sisustaville tai sen suuntaisten tuotteiden myymiselle tarkoitetussa ryhmässä eräs jäsen ”pyyteli anteeksi”, että oli ostanut värikkään kaapin kotiinsa, vaikka pyrkii sisustamaan kotinsa maalaisromanttisesti. 
Onko jossain todella määritelty millainen oikea maalaisromanttinen koti on? 
Minusta nykyaikana pitäisi antaa ns. taitelijan vapaus eli sisustajien pitäisi tehdä kotinsa oman näköisekseen eikä matkia toisten koteja, toki vaikutteita voi ottaa, mutta tuoda sitten kotiin niitä ”omia juttuja”. Minä olen ostanut v. 2008 Ikean Ektorp sohvan sekä nojatuolin että rahin ennen kuin ne tulivat ns. muotiin. 
Ja joskus ärsyttää ihan suunnattomasti, kun näyttää, että kaikissa kodeissa, joita sisustuslehdissä tai ohjelmissa esitellään, on nämä tuotteet, mutta sitten kun ajattelee, että millä perusteilla omanikin hankin aikoinaan. 
Eli taloudellisista ja käyttömukavuudellisista syistä johtuen. 
Vielä vuosienkin käytön jälkeen ektorpeissani on mukava istua.

Ja jos tällaista koulukuntaa tai sisustussuuntaan ei ole vielä kunnolla määritelty, niin pitäisikö se tehdä? 
Tätä voi jokainen pohtia, että tarvitaanko tällaisia määritelmiä vai riittääkö, että on joukko sisustajia, jotka haluavat sisustaa tietyllä tavalla, että siinä täyttyvät esim. maalaisromanttisen sisustussuunnan kriteerit? 
Toivottavasti ei ollut liian filosofista pohdintaa näin viikonlopun alla. 

Mukavia sisustushetkiä teille kaikille, miten sitten sisustattekaan kotianne : )

A school of thought is a collection or group of people who share common characteristics of opinion or outlook of cultural movement, or art movement and in this case a direction of decoration. 
Schools are often named after their founders such as the "Edwardian style” or something like that.
I was thinking, that is there a school of thought about “Romantic country style”. 
There was one person on one group, who apologize, that she has bought on colorful furniture to home, even she is decorating her home as romantic country style. 
Is white color only real color in this decoration style? 
Have some group define, what kind of style real romantic country style home should decorate? 
And is this term, which I use the real one either? 
I think, that nowadays you should can do whatever you want to do at your home about decoration, if you enjoy being there and if you have children you should mind them too. 
That´s why I hardly photograph my son´s room, because he doesn´t like my “stuff” on his room. 
I once ask from him, that do you want those star pillows and cover on your home and the answer was “WHY”. 
So I don´t disturb him too much about such things. 
But my youngest child, my daughter, she loves almost everything beautiful things I put her room. 
She even read decoration magazines to find something to her room and she is very disappointed at the fact, that there are very rarely anything to see to her on those decoration magazines.


Enjoy at decorating your home, whatever style you use : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti